Prijsstijging bestaande koopwoningen vlakt in alle provincies af

In het derde kwartaal van dit jaar vlakte de prijsstijging van bestaande koopwoningen in alle provincies af. Ook het aantal woningtransacties was lager dan een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van het CBS en het Kadaster.

De prijsstijging van bestaande koopwoningen kwam in het derde kwartaal uit op 11,9%. Een kwartaal eerder was dat 18,4%. In alle provincies vlakte de prijsstijging af. Voor alle provincies, op Drenthe na, was dat voor het tweede kwartaal op rij. Met 13,4% was de prijsstijging in Flevoland en Gelderland het grootst. Het kleinst was de prijsstijging in Limburg, met 9,6%. In meer dan de helft van de provincies was de prijsstijging wel groter dan gemiddeld in Nederland.

Daling woningtransacties kleiner

Het aantal bestaande koopwoningen dat in het derde kwartaal van eigenaar wisselde bedroeg 50.453. Dat was 6,4% minder dan een jaar eerder. In het tweede kwartaal was de daling ten opzichte van een jaar eerder ruim 10%. In alle provincies lag het aantal woningtransacties lager dan een jaar eerder. Alleen in Flevoland, Utrecht en Zuid-Holland was de jaar-op-jaardaling groter dan een kwartaal eerder.

Prijsstijging koopwoningen ook in september kleiner

In de maand september waren bestaande koopwoningen 9,4% duurder dan een jaar eerder. Een maand eerder bedroeg de stijging 11,9%. Het is de vijfde maand op rij dat de prijsstijging afvlakt. Het Kadaster registreerde 17.631 woningtransacties. Dat is 0,3% meer dan een jaar eerder. In de eerste negen maanden van 2022 zijn 141.758 woningen verkocht, ruim 18% minder dan in dezelfde periode van 2021.

 

Lees verder op: https://vastgoedactueel.nl/prijsstijging-bestaande-koopwoningen-vlakt-in-alle-provincies-af/ 

Vergelijk objecten

Vergelijken